How I stay motivated

Januari is voorbij en februari is al goed van start gegaan. Wat ik zo leuk vind aan een nieuwe maand zijn de nieuwe kansen. Mensen maken bij het begin van het nieuwe jaar een lijst met al hun voornemens voor het nieuwe jaar. Ik doe dit niet alleen jaarlijks, maar ook maandelijks. Bij het begin van een nieuwe maand maak ik een klein lijstje met al mijn doelen in die ik die maand graag wil bereiken. Alleen is het niet altijd gemakkelijk om gemotiveerd te blijven. In deze post wil ik graag mijn aanpak laten zien die ik gebruik om gemotiveerd te blijven.

img_3199

Keep on going!

Spijtig genoeg is het leven niet altijd rozengeur en maneschijn. Op bepaalde momenten gaat alles prima en denk je dat je wereld aankan. Maar soms heb je ook van die dagen dat alles gewoon tegenzit. Well, that’s life. Op zo’n momenten is het belangrijk dat je blijft knokken. Het is jouw leven dus van het moment dat je het allemaal opgeeft omdat het allemaal te veel wordt, dat is het moment dat jij jezelf verder weggeduwd van jouw doelen. Wat dacht je… Dat het gemakkelijk zou zijn? Bij deze zal ik je teleur moeten stellen , je zal door deze moeilijke tijden moeten wil je je doelen bereiken.

img_3202

Don’t look back.

Blijven gaan en blijven gaan. Maar wel in de juiste richting. Achterom kijken bij het minste dat je doet, gaat je nergens brengen. Je mag wel eens achterom kijken naar de fouten die je maakte en probeer die ook op te lossen, maar zorg dat je je op tijd weer naar de juiste richting draait. Je doelen bevinden zich voor je en niet achter je. Wat heeft het voor zin dat je constant achterom blijft kijken terwijl je de ander richting op moet? What happend, happend. Laat het los en ‘move on’.

img_3203

You only have 24 hours!

Of dat is toch hoe ik mijn dagen zie. Ik heb welgeteld 24 uur de tijd om een goed mens te zijn, om mijn doelen te bereiken, om goed te presteren op school, om mijn relaties met mensen te onderhouden… Zoveel dat moet gebeuren in die 24 uur. En eigenlijk zijn het niet eens 24 uren die ik heb, maar 17uur. Ik moet ook wat rusten om goed te presteren. Dus zo’n 7 uur spendeer ik aan rust/ slaap. Wat ik nu met heel deze berekening wil zeggen, is dat je eigenlijk van elke dag het beste moet maken. Wie kan jou garanderen dat je er morgen nog gaat zijn? Niemand. Zorg er dus voor dat elke dag een dag wordt om niet snel te vergeten.

img_3198

Hoe blijf jij gemotiveerd?

Advertenties

8 thoughts on “How I stay motivated

Add yours

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑