Neem even tijd voor jezelf!

Juli is voor mij echt een superdrukke maand geweest. Ik heb de afgelopen dagen ook helemaal niet veel kunnen werken voor mijn blog en dit vond ik ook best lastig. Gelukkig was ik de afgelopen maand druk bezig met allerlei leuke dingen. Zo ben ik eens een dag naar de zoo geweest met Arno en heb ik ook 10 super leuke dagen beleeft met de Chiro. Nu staat er weer een nieuwe maand voor de deur, dus dat wil zeggen weer een heleboel leuke dingen doen! 

In de voorbije maand heb ik nauwelijks tijd gehad voor mezelf. En nu wil ik daar stilaan wat verandering in brengen! In deze post vind je allerlei tips en tricks die ik gebruik/ toepas bij het verzorgen van mezelf.

IMG_0120

  • Doe wat je graag doet.

Ik houd me bijvoorbeeld heel graag bezig met mijn blog en ik zou er zelfs een hele dag mee bezig kunnen zijn. Wat moet je dan allemaal doen voor een ultieme me-time? Je moet zelf gaan uitmaken wat jij graag doet. Waar zou jij graag tijd voor willen vrijmaken? Als je nagels nog gedaan moeten worden, maak er dan tijd voor! Of als je graag winkelt, kan je altijd even een paar winkels binnen lopen.

 IMG_0116

  • Verzorg jezelf!

Van het moment dat ik weet dat ik een hele dag voor mij alleen heb, dan zal er gegarandeerd vanboven op mijn to-do lijstje ‘mezelf verzorgen’ staan! Dat kan gaan van een voetbadje tot een gezichtsmaskertje. Je kan trouwen in een al eerder geplaatste post een aantal tips en tricks lezen bij het verzorgen van je lichaam. (Ik vond het ZO leuk om deze tips en tricks met jullie te delen, dus binnenkort mag je nog zo’n post verwachten!)

 

 

  • Of, toch maar met gezelschap?

Als je het lastig vindt om helemaal in je eentje wat te doen, kan je nog altijd afspreken met vrienden/ familie/ vriendje/ vriendinnetje. Jullie kunnen bijvoorbeeld naar de zoo gaan, een pretpark bezoeken of gewoon gezellig gaan picknicken. Zolang dat jij het naar je zin hebt is het goed. (voor één keertje mag je egoïstisch denken)

IMG_0114

  • Zorg dat je je op je gemak voelt.

Als je het niet gewoon bent om eens iets voor jezelf te doen, is dat in het begin natuurlijk even wennen. Wanneer je dan toch tijd voor jezelf wilt maken, zorg dan dat je al de rest dat rond je draait even aan de kant schuift. Als je in een moeilijke situatie(discussie, ruzie…) zit, laat dat dan even los. Denk even aan jezelf voor een dagje. Nadat je zelf wat op adem bent gekomen, kan je weer verder met de rest.

 

Probeer regelmatig wat tijd te maken voor jezelf, zo zal je ook merken dat je makkelijker dingen kunt plaatsen in je leven. Wat vind je trouwens van deze post?

Advertenties

2 thoughts on “Neem even tijd voor jezelf!

Add yours

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑