Doelen stellen?

Vorige week vrijdag zette ik een bericht online over al mijn doelen van de maand april. (Nieuwe maand, nieuwe uitdagingen) In deze post zei ik ook dat ik (afgelopen) zaterdag een nieuwe post online zou zetten. Aangezien ik foto’s was gaan trekken met Aylene voor een nieuwe OOTD post (die binnenkort online komt), heb ik dus geen tijd gehad om deze post online te zetten. Maar nu heb ik eindelijk weer eens tijd en wil ik graag mijn tips voor het stellen van doel met jullie delen. Deze tips gaan je niet enkel helpen bij het stellen van je doelen, misschien gaan ze je hier en daar wel wat motiveren.

 

Wat wil ik bereiken?

Ga eerts opzoek naar zaken die je zou willen veranderen of bereiken. ‘Wat zou er volgens jou anders moeten?’ Als je op deze vraag een antwoord kan geven , dan kan je jezelf ook meteen een andere vraag gaan stellen, namelijk: ‘Is het haalbaar?’

IMG_1151.PNG

Kan ik hetgeen dat ik wil bereiken, bereiken?

Dit is best een goede vraag naar jezelf toe! Maak goed het verschil voor jezelf tussen haalbaar en niet haalbaar. Als je van jezelf al weet dat het echt niet haalbaar is, begin er dan ook niet aan. Maar ik zou zeggen, eerst altijd proberen voor je opgeeft of zegt dat je het niet kan.

 

Hoe ga ik eraan beginnen?

Je weet nu waar je je op gaat focussen! Het enige dat je nu moet doen, is al je moed bij elkaar rapen en er helemaal voor gaan. ‘Hoe doe je dat?’  Heel simpel, zoek iemand die je motiveert. Het hoeft niet per se een persoon te zijn, als je nu een voorwerp, liedje, boek… hebt dat je motiveert, dan kan je dat natuurlijk ook gebruiken.

 

FullSizeRender

 

Wat als het misgaat?

Waar je nu ook voor wilt gaan, geeft niet op als het even niet goed gaat! Ik bedoel kijk naar mij, ik ben al sinds september bezig met mijn AB challenge en nog steeds zie ik geen verschil! Dit heeft puur te maken met mijn ‘opgeef modus’, van het moment dat ik mezelf wijs heb gemaakt dat ik het niet kan, geef ik op. En dit is zo fout, ik weet het! Als je dit wil vermeiden, is het best dat je jezelf weer nieuwe kansen geeft, geef jezelf de kans om het nog eens te proberen, misschien lukt het dan.

 

Met deze tips zou het moeten lukken. Zijn er andere tips die er nog bij zouden moeten?

Advertenties

4 thoughts on “Doelen stellen?

Add yours

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑